Kur është fjala për RAM në iPhone të Apple, kompania nuk ka qenë kurrë veçanërisht agresive në atë front.

Kjo për shkak se Apple pothuajse forcon si harduerin ashtu edhe softuerin në iPhone-ët e tyre, do të thotë që edhe pse iPhone mund të vijë vetëm me 4 GB RAM, pjesa tjetër e harduerit dhe softuerit të pajisjes janë optimizuar.

Të kesh më shumë RAM nuk është gjithmonë një gjë e keqe, veçanërisht kur bëhet fjalë për aplikacione të shumta dhe lajmi i mirë është që në vitin 2020, iPhone i Apple pritet të vijë me 6 GB RAM.

Kështu thuhet sipas analistëve të Barclays të cilët pretendojnë se iPhone 12 Pro dhe iPhone 12 Pro Max do të vijnë me 6 GB RAM secila.

Për sa i përket iPhone 12 “standard”, analistët besojnë se Apple do të vazhdojë të përdorë 4 GB RAM, që ka kuptim pasi është krijuar për të qenë një iPhone i nivelit fillestar dhe duke pasur më pak RAM, do të ndihmojë që ta bëjë atë më të përballueshëm në çmim.

Ndërkohë, Apple pritet të lansojë iPhone SE 2 në pjesën e hershme të vitit 2020.