Pas Samitit të Ohrit, kryeministri shqiptar, Edi Rama, ka bërë të ditur se takimi i radhës do të mbahet në Durrës më 21 dhjetor.

Gjatë një konference për media, ai ka thënë se në takimin e radhës dëshiron që prezentë të jenë ëdhe përfaqësuesit nga Kosova.

“Ne u dakordësuam që më 21 dhjetor të zhvillojmë mbledhjen e radhës në Durrës dhe do të jetë edhe përfaqësuesi i ri i Politikës së Jashtme të BE-së, Borrel. Në Durrës, dua që edhe Mali i Zi dhe Bosnjë Hercegovina të përfshihen, dhe Kosova të përfshihet me të drejta të plota dhe si e barabartë në këtë proces”.

Rama ka theksuar se Kosova nuk është dashur të vet-përjashtohet nga Samiti i Ohrit; pavarësisht sfidave politike. Për t’u informuar më shumë rreth kësaj ngjarje, klikoni në linkun e mëposhtëm.