Sundimi i injorancës

Nuk ka qytetar të Kosovës që nuk e di që njerëzit e humbin jetën në aksidente trafiku. Nga plumbat qorr. Nga kanceri. Nga pika në tru a nga infarkti.... Read more »

Libani dhe libanezët

Nga Xhabir Hamiti –  Në Liban për herë të parë zbrita në vitin 2002, për të mbrojtur temën e magjistraturës. Gjatë studimeve në botën arabe, shumë herë kisha dëgjuar... Read more »

Rruga e humbur e dialogut

Nga Ilir Ibrahimi – Se politika kosovare nuk ka pasur asnjëherë një qëndrim unik ndaj dialogut, nuk është ndonjë risi të thuhet. Nuk është i ri as fakti që dialogu... Read more »

Hasan Prishtina

Shkruan: Krenar Avdiu, historian Hasan Prishtina u lind më 1873 në Vushtrri, në një familje patriotike. Ai u vra më 13 gusht 1933 në Selanik, në një atentat. Ishte... Read more »

Pa sundim ligji, s’ka Europë

Në mënyrë tipike, Bashkimi Europian ka ndërmarrë edhe një herë një hap drejt një integrimi më të thellë si përgjigje ndaj një krize katastrofike. Dhe, edhe një herë, atij... Read more »

Covidi dhe besimi

Nga Augustin Palokaj  Kosova është shembull edhe më ekstrem i mosbesimit në rekomandimet për të ngadalësuar përhapjen e virusit, sepse në Kosovë mbretëron një mosbesim në gjithçka. Por kosovarët... Read more »

Provincializmi i Enver Petrovcit

Enver Petrovci për gazetën NIN të Beogradit: Nga Daut Dauti – „Ranije su na korzou u Prištini sredinom išli gra?ani, a na suprotnim stranama ulice, s jedne Srbi seljaci, a s... Read more »

Leksionet e Vuçiqëve, Daçiqëve e Gjuriqëve për shqiptarët

Nga Jakup Krasniqi – Eh, kush qenkan përpjekur të japin leksione për librat, për kartën e OKB-së, për Rezolutën 1244, për të Drejtën Ndërkombëtare!Duke harruar ta përmendin edhe Vendimin... Read more »

Të mësuar të bashkëjetojmë me të keqen

Nga Blerim Latifi –  Po thonë se covidi-19 do të jetë gjatë në mesin tonë dhe si rrjedhim bota duhet mësuar që të bashkjetojë me të! Ne nuk kemi nevojë... Read more »

Qe pse gratë vazhdojnë me nejt me një shkër*atë që i torturon vazhdimisht

NGA: ALBULENA KADRIU Edhe nje gru e vrame prej burrit. 34 vjet. 1 vjet ma shume se une, e mu me doket vetja e re. Jeta e saj ka... Read more »