Në intervistën dhënë për gazetën “Epoka e re”, ajo ka thënë se Kosova duhet t’i themelojë sa më parë institucionet e veta.

Kadaj-Bujupi ka thënë se, ndonëse jo me rezultate të synuara zgjedhore, AAK-ja ka shënuar rritje të mbështetjes popullore në zgjedhjet e 6 tetorit dhe ka mundësuar përfaqësim dinjitoz parlamentar.

Ajo ka thënë se opozitarizmi i AAK-së do të jetë në shërbim të interesit të përgjithshëm.

Kadaj-Bujupi ka thënë se tani presin të shohim se çfarë politika do të zhvillojë Qeveria e re e Kosovës në raport me dialogun me Serbinë, me projektet për “Zajednicë” dhe korrigjimin e kufijve.

Duke e komentuar bashkëpunimin LV-LDK, ajo ka thënë se afrinë e sotme me LV-në, LDK-ja e ka më shumë nga inati me PDK-në që ia ndërpreu bashkëqeverisjen në vitin 2017.