Apple ka pasur një kohë të vështirë me modemët Intel, por kur fillojnë të përdorin modemet 5G, problemet e lidhjes mund të largohen.

Qualcomm supozohet të jetë ofruesi i modemeve 5G për formacionin te rradhës të iPhone dhe nëse kjo është e vërtetë, Samsung dhe Huawei mund të shohin pajisjet e tyre 5G që tejkalohen nga iPhone-et e vitit 2020.

Samsung dhe Huawei kanë një avantazh të madh kur krahasohen me OEM-të e tjerë në botën e telefonave.

Ata gjithashtu janë udhëheqës në aplikimin e 5G dhe deri sot, Apple ende nuk është pjesë e botës 5G.