Pas një seri të thashethemeve dhe rrjedhjeve, duket se MacBook Pro i ri i Apple ka mbërritur dhe përfaqëson MacBook Pro më të madh që kemi parë nga Apple brenda një kohe.

MacBook Pro i ri, sipas thashethemeve, tani ka një ekran 16-inç.

Para kësaj, MacBook Pro më i madhi shfaqi një ekran 15-inç, dhe para kësaj, Apple në të vërtetë kishte një model 17-inç i cili është ndërprerë, për një kohë të konsiderueshme.

MacBook Pro do të zëvendësojë MacBook Pro 15 inç, që do të thotë se për të ardhmen e parashikueshme, Apple do të ofrojë MacBook Pro në një opsion prej 13 inç ose një opsion ekrani 16 inç.

Lajmi i mirë është se duket se çmimi i modelit bazë 16-inç nuk do të jetë shumë i ndryshëm nga modeli 15-inç, kështu që nuk do të keni nevojë të paguani më shumë.

MacBook Pro i ri 16 inç sigurisht që do të mbështesë një rezolucion më të lartë për të ruajtur teknologjinë Retina, ku përdoruesit mund të presin rezolucion prej 3,072×1,920.

Apple po mburret gjithashtu se modeli 16 inç do të ofrojë një dizajn më të përparuar që do t’i lejojë të funksionojë me fuqi më të lartë për periudha të gjata kohore.

MacBook Pro i ri 16 inç do të vijë me një tastierë krejt të re. Apple po e quan këtë tastierë të re, ‘tastiera magjike’.

Specifikat e tjera përfshijnë një CPU Intel Core i7, të konfigurueshëm me një CPU Intel Core i9, AMD Radeon Pro 5300M / 5500M GPU, 16 GB RAM që mund të rritet deri në 64 GB dhe një SSD bazë 512 GB që mund të shtohet deri në 8TB.

Çmimi fillestar për pajisjen e re do të jetë 2,399 dollarë.