Rreth dhunës ndaj grave ka folur edhe ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett.

Ai në një postim në Twitter ka thënë se ndalimi i dhunës ndaj femrave është përgjegjësi e të gjithëve.

“Nuk ka asgjë burrërore për të sulmuar gratë. Përfundimi i dhunës ndaj grave është përgjegjësi e të gjithëve. Të bashkuar mund të mbrojmë nënat, motrat, gratë dhe vajzat tona.”, ka shkruar ajo.